Tri člana omladinskog pogona Slobode dobila poziv za U-19 reprezentaciju

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Od 17. do 19. juna u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici biće održan kamp za reprezentativce BiH do 19 godina. Selektor juniorske reprezentacije BiH Slaven Musa pozvao je i trojicu juniora FK Sloboda.

Adi Alić, Harun Hadžibeganović i Viktor Paležnica našli su se na njegovom spisku. Sva trojica imaju odličnu polusezonu iza sebe u domaćem prvenstvu i svojim nastupima su sasvim zasluženo dobili poziv. Odličnim igrama, sa svojim timskim kolegama u domaćem prvenstvu bore se za prvo mjesto.

Juniorska selekcija trenutno se nalazi na 3. mjestu U-19 Premijer omladinske lige BiH sa samo dva boda zaostatka iza prvoplasiranog Željezničara.

Pozivi za reprezentaciju ova tri juniora, dokaz su da se u omladinskom pogonu FK Sloboda vrijedno radi i trenira, ali i da Amir Spahić, šef juniorske selekcije Slobode, radi odličan posao. Nakon što je prošle godine igrao finale kupa sa juniorskom selekcijom i proizveo nekoliko igrača za prvi tim, nastavio je u tom smjeru i u ovoj tekućoj sezoni. Nekoliko juniora su reprezentativci, ekipa se bori za prvo mjesto, a uz naporan rad i kvalitetne treninge pehar U-19 Premijer omladinske lige BiH mogao bi doći na Tušanj.