Tri titule prvaka Balkana za KBS ORKKA Lukavac

 

U periodu od 06.12 do 08.12.2019 godine u Brezicama (Slovenija), održano je 20 Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe senior na kojem je učešće uzelo 714 takmičara iz sedam država članica Balkanske karate federacije. Iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u pratnji trenera i selektora muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nastupilo je četiri takmičara: Čajić Hamza Borbe mladji

seniori -84 KG i mladji seniori ekipno, Muradbašić Haris borbe juniori -68 KG i uniori ekipno, Čajić Halima borbe juniorke +59 KG i Husić Benjamin, borbe kadeti -52 KG.

KBS ORKKA na ovom balkanskom prvenstvu je zabilježio fantastičan uspjeh, osvojivši čak tri zlatne medalje i u svoje vitrine donio tri titule prvaka Balkana!

Hamza Čajić je prvak Balkana u kategoriji mlađi seniori -84 KG! Iako neutreniran radi povrede oka iz Cilea, pa poslije i povrede leđa nakon nezgode na fakultetu, Hamza je pokazao o kakvoj se klasi takmičara radi i sa četiri pobjede i bez izgubljenog poena izdominirao u

svojoj kategoriji. Nadomak medalje u pojedinačnoj konkurenciji je bio i Haris Muradbašić koji je sa tri pobjede, nesretno izgubio za bronzanu medalju u zadnjim sekundama borbe te se morao zadovoljiti 5. mjestom, dok je Halima Čajić sa dvije pobjede i dva poraza zauzela plasman na 7. mjesto.

Posljednjeg dana Balkanskog prvenstva, u ekipnom djelu takmičenja, juniori BiH borbe ekipno 1. mjesto i titula prvaka Balkana, ekipa u kojoj je bio član KBS ORKKA Muradbašić Haris, i mlađi seniori 1. mjesto i titula prvaka Balkana, u kojoj ekipi je bio Hamza Čajić.

Naši takmičari su zabilježili pobjede i doprinjeli šampionskim titulama za BiH. Nakon  pojedinačnog zlata Hamze Čajića, KBS ORKKA je dobio jos dvije titule prvaka Balkana u ekipnoj konkurenciji, za Muradbašić Harisa juniori i Čajić Hamzu U21, čime je nastavljen niz

vrhunskih sportskih rezultata u 2019 godini za ovaj sportski kolektiv.

Na ovom Balkanskom prvenstvu, reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je prvu poziciju sa osvojenih 12 zlatnih, 9 srebrenih i 15 bronzanih medalja, ispred drugoplasirane Srbije sa dvije zlatne medalje manje i trećeplasirane Hrvatske sa devet zlatni medalja.