TTU Energetik Tuzla nastavlja pozitivno poslati: Nova zapošljavanja, ulaganja u opremu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Tvornica transportnih uređaja Energetik Tuzla uz odgovorno rukovodstvo i kompetentne radnike i ove godine bilježi značajne poslovne uspjehe. Naime, TTU Energetik Tuzla se ponovo vratio među uspješne fabrike, a njihov finansijski bilans se iz mjeseca u mjesec pokazuje kao stabilan i pozitivan.

”U prethodnih šest mjeseci mi smo realizirali blizu četiri i po miliona maraka, dobit je oko 50 hiljada maraka trenutno, nije to velika dobit, ali evo… jedno po jedno. Radimo dosta na ulaganju na opremi zašto to nije više” – kazao je Almir Zulić, direktor TTU Energetik Tuzla.

Više od stotinu iskusnih radnika iz nekadašnje tvornice zaposleno je u TTU, dok postoji veliki prostor i za nova zapošljavanja.

”Kad sve saberemo: 50% slobodnih mašina i možda još smjena i po slobodna onda možete shvatiti da možemo uposliti hiljadu novih radnika da stignemo određene projekte. Ali nama nije cilj tako brz razvoj jer pratimo ulaznu i izlaznu karakteristiku želimo da pozitivno poslujemo i to na nivou svakog mjeseca. Zato na nivou svakog mjeseca poslujemo pozitivno” – naglasio je Zulić.

Uspješno poslovanje proizvod je saradnje sa drugima, kao i izgrađeno povjerenje. Tako su proizvodi TTU Energetik Tuzla izuzetno cijenjeni čak i u Norveškoj, jednoj od najbogatijih zemalja svijeta.

”Uspjeli smo u 2018. godini da napravimo povećanje izvoza od 30% u odnosu na 2017. godini. Mi imamo suficit sa njima, što je vrlo rijetko, pogotovo kada pričamo o zapadnoj Evropi” – kazao je Nedim Makarević, ambasador BiH u Norveškoj.

Nastavak povećanja izvoza planira i rukovodstvo TTU Tuzla, dok je ovoj firmi izuzetno važna realizacija izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

”Znam sigurno da u samoj dopremi uglja do Bloka 7 TTU Energetik sebe pronalazimo, ukoliko će se Blok 7 graditi pet godina – svih pet godina u kontinuitetu koliko će se raditi sa stotinu uposlenih” – istakao je Zulić.

Ovakav poslovni poduhvat omogućio bi Tvornici transportnih uređaja Energetik Tuzla da proširi svoje kapacitete, a samim tim i zaposli veliki broj ljudi. No, TTU zapošljava i sada, pa su u prethodnom periodu već bila aktuelna četiri konkursa, a sada je raspisan još jedan. Oglas se odnosi na prijem 27 radnika na 19 pozicija.  U postdejtonskoj Bosni i Hercegovini svjedočili smo krahu velikih giganata, a sada, na sreću brojnih radnika, jedan od njih se vraća na staze stare slave.