TTU Tuzla u proteklom periodu uložio oko milion maraka za modernizaciju opreme

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

TTU Tuzla je u kratkom vremenskom periodu rada uspio vratiti dio starog sjaja nekadašnje tvornice na čijim temeljima je i otvorena. Realizacija velikih projekata je već sada iza njih, dok se spremaju za nove – i to kapitalne.

”U prošloj i u ovoj godini kada pogledamo svu tehničku opremu od prevoznih sredstava, alata, mašina i svega mi smo uložili oko milion maraka i to je osigurano iz tekućeg poslovanja. Ono što planiramo nećemo iznositi sve, ali ćemo reći jedno: očekuje se i dalja modernizacija opreme” – kazao je Almir Zulić, direktor TTU Energetik Tuzla.

Osim modernizacije upravi TTU je bitno i pozitivno poslovanje koje se bilježi iz mjeseca u mjesec. Da u ovoj firmi ima prostora za još veći optimizam pokazuju i procjene po kojima će TTU Energetik Tuzla imati velike koristi od izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

”Mi očekujemo oko 60 miliona KM posla koje EP realizira sama, ali znam sigurno da na samoj dopremi uglja do Bloka 7 TTU Energetik sebe pronalazi sigurno u svih pet godina u kontinuitetu sa prosječno stotinu uposlenih ovdje” – istakao je Zulić.

A uspješno poslovanje i povećanje obima poslova za TTU podržavaju kako ambasadori tako i trenutno vodeći lideri na našoj političkoj sceni.

“Zadovoljni smo ovim što danas vidimo u TTU-u. Kompanija danas izgleda vrlo respektabilno i spremna je odgovoriti svim zadacima koji se pred nju budu postavljali” – kazao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Ovakav poslovni poduhvat omogućio bi Tvornici transportnih uređaja Energetik Tuzla da proširi svoje kapacitete, a samim tim i zaposli veliki broj ljudi. No, TTU zapošljava i sada, pa je u prethodnom periodu bilo raspisano nekoliko konkursa. Sve je to pokazatelj da se TTU vratio na staze stare slave!