Tulumović: Postoje dva prijedloga za smještaj migranata

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Denijal Tulumović, premijer TK kazao je da postoje dva prijedloga za smještaj migranata na području Tuzlanskog kantona, gdje bi im se mogao obezbijediti smještaj, sanitarni čvor i obrok.

Prva lokacija je kolektivni centar prema Zlači, Mačkovcu, međutim, premijer smatra da ova lokacija i nije baš dobra. Smatra da lokacija nije dobra zbog udaljenosti glavnih puteva, odnosno putne infrastrukture.

Drugu lokaciju nije želio otkriti ali je istakao da gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, ne želi da privremeni smještaj bude na prostoru Grada Tuzla.

Obzirom da je problematika migranata dolaskom zime još aktuelnija i podrazumijeva brigu državne ali i lokalne vlasti, za očekivati je da će se u narednom periodu krenuti u pronalazak adekvatnog rješenja za smještaj migranata.

Kako saznajemo, još uvijek nije održan sastanak gradonačelnika Tuzle i premijera TK. Od imenovanja novog sastava Vlade TK, premijer TK je sa gradonačelnikom Tuzle obavio samo jedan telefonski poziv a zvaničan sastanak kojem bi prisustvoao kompletan sastav Vlade TK, namjerava održati uskoro.