Tulumović: Sagledati mogućnosti za sistemsko finansiranje Crvenog krsta/križa

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Premijer Tuzlanskog kantona (TK) Denijal Tulumović upriličio je danas prijem za Seada Jamakosmanovića i Merimu Sarajlić, predsjednika i sekretara kantonalne organizacije Crvenog krsta/križa TK.

Ovom prilikom ukratko su prezentirane redovne, ali i one vanredne i projektne aktivnosti koje realizira Crveni krst/križ.

Kako je istaknuto, ova organizacija vodi brigu o oko 3.200 socijalno ugroženih građana TK, a u svom djelovanju okuplja oko 750 volontera.

Premijer Tulumović je istaknuo da su aktivnosti koje Crveni krst/križ realizira prepoznatljive i po kvalitetu i po vremenu, odnosno kontinuitetu u kojem se realiziraju.

– Vlada cijeni i podržava brojne aktivnosti Crvenog krsta. Ove godine u Budžetu su planirana određena sredstva za rad Crvenog krsta i potrudit ćemo se da ta sredstva što prije budu operativna i stavljena Organizaciji na raspolaganje. U tom svjetlu sagledat ćemo mogućnosti, a Crveni krst/križ to nesumnjivo zaslužuje, da se iznađe sistemsko rješenje za finansiranje rada ove organizacije, a sve kako bi smo im omogućili da još kvalitetnije realiziraju svoje humanitarne projekte, te da budu još prisutniji tamo gdje je to uistinu potrebno – rekao je Tulumović.

Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministrica zdravstva Dajana Čolić i ministar finansija Suad Mustajbašić, saopćeno je iz Pres-službe TK.