Turistička agencija ”Golden Tours” prezentovala potencijale Tuzle i TK na sajmu u Beogradu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Turistička agencija Golden Tours iz Tuzle predstavila je svoje usluge, kao i potencijale grada na zrnu soli na 41. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, najznačajnijoj manifestaciji ove vrste u regiji. Golden Tours, na ovom sajmu prisutan je 20-tak godina, ovdje se druže, ostvaruju saradnju sa turističkim agencijama, poslovnim klijentima i na najbolji način promovišu potencijale Tuzle, ali i Tuzlanskog kantona, pa i Bosne i Hercegovine. Raduje podatak da je sve veća zainteresovanost građana Beograda i drugih gradova iz regije za dolazak u Tuzlu i uživanje u ljepotama, prije svega Panonskih jezera, tuzlanskog turističkog bisera.

”Imali smo jako puno kontakata, jako puno su posjetici zainteresovani za dolazak u Tuzlu. Mi smo od Beograda nekih 200 kilometara, a od beogradskog aerodroma 180 kilometara, imamo običaj reći da je nama Tuzlacima lakše doći na beogradski aerodrom ili Beograđanima u Tuzlu nego Nišlijama doći na beogradski aerodrom. Prirodno smo nekako naslonjeni, imamo do granice nekih 100 kilometara, u dobrim smo poslovnim odnosima oduvijek”, kaže Asim Bečić, vlasnik Turističke agencije ”Golden Tours” Tuzla.

Od nekadašnjeg industrijskog područja, u posljednje vrijeme, zahvaljujući različitim aktivnostima, kako Grada Tuzla i općina u kantonu, privrednih subjekata i agencija, Tuzla i Tuzlanski kanton prerastaju u turistički centar. Stoga je i posao turističkih agencija lakši, jer imaju šta ponuditi turistima. Tuzlanski kanton ima bogato kulturno-historijsko naslijeđe koje je u fokusu turista.

”Svi oni koji dođu u Tuzlu, na boravak na dan, dva ili tri imaju šta vidjeti, neće im biti dosadno. I sam noćni život, za omladinu, provod, u toku ljeta od stalnih predstava, koncerata, pozorišnih predstava. Grad Tuzla i Tuzlanski kanton postaje turistički centar, postaje brend, sa svim dešavanjima i aktivnostima koje rade turistički centri”, navodi Bečić.

Tuzla je danas prepoznata u regiji kao grad multikulturalnosti i rado posjećena destinacija. U Golden Toursu se nadaju da će dovesti ovdje nove turiste iz regije. Prisustvo na beogradskom sajmu turizma, iskoristili su za predstavljanje usluga Golden Toursa i prezentaciju novina u ljetnoj sezoni za sve korisnike usluga.

”U toku ljeta radimo naš poznati projekat, čarter let za Antalijsku regiju, jako puno Bosanaca, Evropljana, ljetuje u Turskoj. Novost je što mi nakon 10 godina rada čarter letova iz Tuzle za Antaliju idemo utorkom. Sad od ove godine lezimo i petkom. Od 11. juna imamo letove utorkom i petkom. Ove godine smo na zahtjev naših putnika, da im omogućimo boravak u Turskoj 7, 10, 11 ili 14 noćenja”, kazao je vlasnik Turističke agencije ”Golden Tours” Tuzla.