Turistička zajednica predstavlja turističke potencijale Tuzlanskog kantona/FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

A sajamske manifestacije zasigurno su jedan od načina da građanima kako iz Bosne i Hercegovine, tako i šire približi važnost Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Na ovom štandu godinama unazad je najveselije. I ove godine, kako tvrdi direktor Mešković, prisustvom na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije cilj je ostvariti nove kontakte ali i održati one stečene na prošle godine.

“Spremni smo i pružamo sve potrebne informacije kako izlagačima, pogotovo onima koji dolaze iz okruženja, iz drugih zemalja,a onda ukupnom promocijoms vih turističkih potebncijala jer svaki naš grad, svaka naša Općina zaslužuje da se posebno predstavi.”, istakao je Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice TK.
Svaki grad, mjesto i Općina u Tuzlanskom kantonu ima svoje obilježje, turistički značaj po čemu je prepoznatljiv. Tvrđave u Srebreniku, Gradačcu, Panonska jezera u Tuzli, prekrasne planine, Konjuh, Banovići i Zlača.Sve su ovo, između ostalih potencijali kojima raspolaže Tuzlanski kanton, ali i svojevrsni brend koji je tokom prethodnih godina stvoren.Mada je svoju podršku kao i do sada davala Vlada TK, ove godine posjetiteljima i građanima na usluzi je i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva TK.
“Kao što možete vidjeti prvi put kako postoji Ministarstvo poljoprivrde mi smo na sajmu i težimo transparentnosti u narednom periodu. Da dignemo poziciju ministarstva kod poljoprivrednika na višu ljestvicu, a sve s težnjom da razvijemo poljoprivredu i damo joj mjesto koje joj pripada.”, dodao je Mustafa Šakić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK.
Osim edukativnog dijela, plave gradačačke noći upotpunit će bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program. Ovogodišnji 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive otvoren je za posjetioce do 31 avgusta.