15 C
Tuzla
22.07.2024.

Tuzla calling: Djeca asfalta tuzlanskog Bulevara

I ovoga petka putem YouTube kanala RTV Slon nastavljamo pričati priče o ljudima i našem gradu. Nova epizoda, 44. redovna, biti će dostupna već danas od 15 sati na YouTube kanalu. A u ovoj epizodi donosimo priču o jednom tuzlanskom kvartu iz ‘60.-tih godina. 

Iz opisa epizode izdvajamo: 

Privilegija je bila odrastati u Tuzli ‘60.-tih i ‘70.-tih godina zaključili smo iz većine dosadašnjih epizoda podcasta „Tuzla calling“. Da je to zaista tako svjedoči i 44. epizoda u kojoj, o Tuzli, razgovaramo sa Zlatkom Berbićem. Bila su to vremena kada su drugarstva iz školskih klupa doživljavala kao porodica, kada su prijatelji „bratili“ između sebe, kada su se u tuzlanskim kvartovima rivalstva među generacijama i grupama rješavala okršajima „pod koševima“, kada se ljetovalo u Slanom, putovalo Fićom i kampovalo. Bilo je to ono doba kada su se pisali spomenari, „žicalo za sladoled“, poklanjale knjige i ploče a bicikl bio omiljena „igračka“.  Zlatko Berbić i Eila Vicković donose nam magiju  još jednog isječka vremena sa tuzlanskog Bulevara, iz osnove škole „Braća Ribar“ i tuzlanske Gimanzije. Saznajemo i to zašto se Tuzli uvijek vraćamo, gdje god da smo.

Ukoliko ste propustili našu prošlosedmičnu priču koja je donijela drugi dio sjećanja o Radio Tuzli, a koju smo pričali sa uvijek dragom i jednistvenom Nurom Ahmetbegović, epizodu možete pogledati u produžetku teksta. 

Inače, sve naše ranije epizode, kako redovne tako i specijalna izdanja, možete pogledati na YouTube kanalu RTV Slon, možete poslušati na Soundcloud nalogu RTV Slon ili ih možete potražiti na našim društvenim mrežama. 

Ukoliko želite biti sigurni da ni jednu epizodu nećete propustiti pozivamo vas da se pretplatite/subscribe na YouTube kanal RTV Slon. Neka vas ne buni riječ “pretplatite”, svi naši sadržaji su sasvim besplatni i dostupni za gledanje bilo kad i bio gdje. Odabirom opcije “pretplati se” zapravo osiguravate da na vaše uređaje dolazi obavijest da je nova epizoda objavljenja i da je dostupna za gledanje. 

Vezane vijesti

TUZLA