Tuzla City dočekuje Želju na Tušnju, kakva su očekivanja?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Pred fudbalerima Tuzla Cityja je novi derbi. I to sa Željezničarem koji danas stiže na Tušanj. Tim povodom u petak je upriličena konferencija za medije na kojoj su pred novinare izašli trener Milenko Bošnjaković i napadač Mirsad Ramić.

”Željezničar je uz Sarajevo i Zrinjski naša najbolja ekipa. To se vidjelo i sad protiv Zvijezde. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Ekipa nije klonula duhom, dobili smo podršku rukovodstva bez obzira na poraz od Veleža u Mostaru”, kaže Bošnjaković.

Trener Želje Amar Osim je kazao kako bi u Tuzli bio zadovoljan i sa bodom.

‘Osim sigurno u Tuzlu ne dolazi po bod, nego po tri, ali smo spremni za to. Poznajemo Željezničar i vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju kako bi izbjegli poraz.

Kada je u pitanju igrački kadar, Bošnjaković kaže:

”U kombinaciji neće biti Nukić koji ima tri žuta kartona, dok ćemo vidjeti šta je sa Kobiea. Izašao je ranije protiv Veleža pa ćemo vidjeti do utakmice hoće li biti spreman”.

Mirsad Ramić je tri sezone stanovao na Grbavici.

”Željo ove sezone stvarno igra dobro. Pobijedili su i Sarajevo i Zrinjski. Znači da su prava ekipa. Osima poznajem jer me trenirao i napravio je dobar tim. Međutim, mi smo trenutno drugi na tabeli što znači da i mi posjedujemo kvalitet. Očekujem da ćemo biti na nivou kao protiv Sarajeva i rezultat neće izostati”, kaže Ramić.

Meč sa sarajevskim timom igra se danas na Gradskom stadionu Tušanj od 16:00 sati.