Tuzla City doveo nova pojačanja: U stručnom štabu i Kenan Hasagić!

     

Tuzla City je u prvom dijelu sezone bio pravo osvježenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine – dok su u jednom trenutku bili čak i na liderskoj poziciji. Trenutno su na četvrtom mjestu, a Elvir Baljić, šef stručnog štaba FK Tuzla City ima velika očekivanja i u nastavku sezone…

Stoga su se igrači danas okupili u klupskim prostorijama, te je utvrđen plan priprema. Naredne dvije sedmice ekipa će boraviti u Simin Hanu.

”Nakon dvije sedmice idemo za Antaliju. Mjesec će trajati pripreme do prve utakmice koja nas čeka. Što se tiče dolazaka igrača poznato vam je da smo doveli dva, potrudit ćemo da dovedemo još jednog ili dva igrača i da budemo još jači. Uglavnom, spremni smo pa ćemo vidjeti šta nas čeka dalje..” rekao je Elvir Baljić, šef stručnog štaba FK Tuzla City.

Prvu pripremnu utakmicu igrači Cityja imaju već 18. januara protiv Zvijezde 09. Četiri kontrolne utakmice očekuju ih i u Antaliji. Elvir Baljić već slaže kockice za naredni dio sezone, a u klub su došla četiri nova igrača: Filip Arežina, koji dolazi iz zagrebačke Lokomotive, zatim Nikola Leković, Muzafer Ivković i mladi golman Ahmed Delić. U prethodnom periodu klub su napustili Said Husejinović i Nemanja Zlatković, te trener golmana Mirsad Dedić. U stručni štab sada je stigao Kenan Hasagić, bivši golman naše fudbalske reprezentacije.

”Došao sam tu jer smo Baljić i ja veliki prijatelji. O samom klubu sam čuo sve pozitivno. Ambicije kluba su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušam prenijeti svoje znanje i iskustvo na taj dio posla koji obavljam i nadam se da ćemo svi skupa da ostvarimo taj zadani cilj” – kazao je Kenan Hasagić, trener specijalista FK Tuzla City.

Osim dobro isplaniranih priprema u klub žele dovesti još kvalitetnih fudbalera kako bi tuzlanski premijerligaš mogao parirati najboljim ekipama bh. prvenstva. Prvu utakmicu u drugom dijelu sezone Tuzla City igra protiv FK Sarajevo.