11 C
Tuzla
27.09.2023.

Tuzla City očekuje pobjedu protiv Krupe

Ekipa Tuzla Cityja novu sezonu Premijer lige otvorila je porazom na gostovanju u Širokom Brijegu. Zato ekipa koju predvodi Zlatan Nalić želi pobjedu u izazovu koji se pred njih ove subote stavlja: ekipa Krupe dolazi na Tušanj.

”70 minuta smo utakmice u Širokom dominirali gdje smo imali posjed 60% gdje smo spremili četiri vrhunske prilike, mi smo zadovoljni sa tom utakmice, ali ne sa rezultatom. Ulazimo u ovu utakmicu sa Krupom sa imperativom pobjede. U Širokom nismo ostvarili uspjeh, ali smo bili zadovoljni učinkom naših igrača,” objašnjava Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Tuzla City.

Ekipa Tuzla Cityja je još uvijek u fazi okupljanja, te šef stručnog štaba očekuje da tim u narednim premijerligaškim utakmicama bude znatno bolji, kako bi ostvario zadane ciljeve. ”Znači prioritet su nam bodovi u sve jednoj utakmici bez obzira igra li se kući ili na strani  kada cijelu ekipu okupimo za mjesec dana mislim da ćemo biti dosta konkurentni za gornji dio tabele,” poručio je Nalić.

Tuzlanskim plavcima ovog ljeta pridružio se i iskusni odbrambeni igrač Dario Rugašević. Ovaj pouzdani igrač ranije je igrao i u Poljskoj, Rumuniji, a svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Hrvatske. ”Iskreno mislim da moramo izaći na teren i poginuti jedan za drugog odraditi maksimum jer je liga takva da nema prevelike razlike u kvaliteti. Ima naravno ono, igrač je svaki dobar na svoj način, ali ukoliko nisi u tom trenutku na sto posto mislim da nemaš šta tražiti na terenu,” kaže Rugašević.

Trenutno najspremniji u Premijer ligi pokazali su se igrači Borca, Željezničara, Zrinjskog i Sarajeva. No, sezona je tek počela, brojne utakmice su pred svim igračima…

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO