Tuzla City protiv Radnika bez tri važna igrača

Tuzla City protiv Radnika bez tri važna igrača

Objavio: -

Pobjeda u prošlom kolu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja u znatnoj mjeri je smanjila pritisak kod igrača Tuzla Cityja, tako da s puno optimizma gledaju u konačni rasplet u Premijer ligi BiH.

S obzirom na to da su debitanti u bh. nogometnoj eliti, opstanak bi bio veliki uspjeh ekipe Mirze Varešanovića. Potvrdu takvih nadanja očekuju u susretu protiv Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci će nastupiti bez tri vrlo važna “kartonirana” igrača – Voje Ubiparipa, Nermina Crnkića i Ivana Sesara, ali Varešanović smatra da imaju u rosteru dovoljno igrača za zamjenu.

”Dolazi nam ozbiljna ekipa, koja pretenduje na izlazak u Evropu. Bez obzira na to što ćemo nastupiti bez tri važna igrača, očekujem našu pobjedu. Svjestan sam da to neće biti lako realizirati, ali vjerujem u svoje nogometaše koji su u prošlom kolu pokazali šta i koliko mogu”, izjavio je Varešanović.

U dvije utakmice s Bijeljincima ove sezone ”plavi” iz Simin Hana još nemaju pobjedu, a u bilansu imaju samo bod. Fudbaler Samir Efendić kaže kako vjeruje da će se to promijeniti nakon utakmice s Radnikom na Tušnju.

”Protivnik jeste težak, ali mi smo osjetno napredovali na psihološkom i taktičkom planu. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a uz dobar pristup i veliku angažiranost možemo uzeti nova tri boda i uveliko osigurati mirniji nastavak prvenstva”, rekao je Efendić.

Utakmica Tuzla City – Radnik igra se danas na stadionu Tušanj od 16.30 sati.

(RTV Slon/Fena)