Tuzla City u Ulcinju započinje završnu fazu uigravanja za prvenstvo BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon povratka iz Međugorja, nogometaši Tuzla Cityja dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje su “plavi“ iz Simin Hana otputovali jutros u 7 sati.

– Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigrat ćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpicom iz Ulcinja (6. II.), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. II.), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. II.). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo ‘generalku’ sa Slobodom na Tušnju – izjavio je Starčević za Fenu.

Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2).

– Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše – kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.

Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovat će u Crnu Goru.

– U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača – kazao je trener Tuzla Cityja.

Ekipa je ostala bez Adnana Šećerovića, Stefana Vukmirovića, Joce Stokića, Lazara Obradovića, Elmedina Ziljkića i golmana Semezdina Oštrakovića, dok je Mirel Ibrahimović ustupljen Slavenu na pola godine.

Nova imena u ekipi su Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Eldin Trumić, Ensar Hajrović, Nedim Omeragić, Dino Bevab i Semir Burić.

Na spisku je i nekoliko mladih igrača koji traže svoju šansu, a Starčević smatra da je ekipa dobro pozicionirana u svim segmentima i da bi u drugom dijelu prvenstvu trebala prije kraja šampionata osigurati premijerligaški status.