Tuzla: Glasački listići još uvijek nisu predati Gradskoj izbornoj komisiji, zastoj u...

Tuzla: Glasački listići još uvijek nisu predati Gradskoj izbornoj komisiji, zastoj u procesu brojanja i preuzimanja? /FOTO/

Objavio: -

Članovi Biračkih odbora sa područja grada Tuzla još uvijek čekaju ispred Mellaina da Gradska izborna komisija Tuzla preuzme glasačke listiće. Kažu da od 05:00 sati čekaju da se iskoordinira preuzimanje listića, ali to se još uvijek nije desilo.

“Sve ide svojim tokom, red je ogroman, policija je obezbijedila čuvanje listića gdje su i članovi Biračkih odbora. Proces ne može biti brži nego što jeste trenutno. Sve protiče po planu, posla je mnogo ispred nas”, kazala je Meliha Pašić, predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla.

Iz MUP-a TK tvrde kako izborni proces protiče u normalnim okolnostima, te da nemaju pritužbi. “Službenici MUP-a TK rade svoj posao i paze na vreće u kojima se nalaze glasačli listići i nakon što se između Gradske izborne komisije Tuzla i članova Biračkih odbora iskoordinira preuzimanje materijala, oni će iste prevesti u CIK BiH.”, rekao je Izudin Šarić, glasnogovrnik MUP-a TK.