Tuzla: Oduzeta opojna droga, motorna vozila

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Tuzla/PS Istok) jučer su obavljajući redovne poslove i zadatke na području grada Tuzla, izvršili kontrolu i legitimisanje osobe H.P., rođen 1997.godine koji je policijskim službenicima dobrovoljno predao 32 tablete Tramadol.

Istog dana, izvršena je kontrola i legitimisanje osobe I.K., rođen 1995.godine koji je tom prilikom odbacio 10 manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Navedene materije su privremeno oduzete radi vještačenja, a nad osobama je izvršena kriminalistička obrada. O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

također, jučer su policijski službenici PU Tuzla/PS Istok u Tuzli, obavljajući redovne poslove i zadatke kontrole saobraćaja, privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila “Audi A 4”, obzirom da je prilikom kontrole navedenih vozila i vozača (K.N., rođen 1989.godine i S.I., rođen 1980.godine) utvrđeno da su isti povratnici u činjenju prekršaja, te da je K.N. upravljao vozilom u vrijeme aktivne zabrane upravljanja vozilom B kategorije, a da je S.I. posjedovao nevažeću vozačku dozvolu.

Policijski službenici PS Istok nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih događaja, dok protiv K.N. i S.I. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.