17.8 C
Tuzla
25.09.2022.

Tuzla servis: Bez vodosnabdijevanja nekoliko naselja i ulica

TUZLA SERVIS 08.09.2022.

*** VODOVOD – Dio naselja Gornji Čaklovići bez vodosnabdijevanja zbog kvara na cjevovodu. Naselje Orašje bez vodosnabdijevanja radi nestanka električne energije na pumpnom postrojenju. Do obustave vodosnabdijevanja doći će u ulicama: Hasana Brkića, dio ulice Goste Lazarevića i Branilaca BiH zbog radova na rekonstrukciji cjevovoda u periodu od 8 sati pa do završetka radova. Uredno vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela i dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 168 zdravstvenih usluga.

*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla u protekla 24 sata imala je četiri intervencije.

*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća u ljetnom periodu počinje od 06:00 sati. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 12.09.2022. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Slavinovići, Sjenjak i Ši Selo. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila:[email protected].

*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena su dva dječaka.

*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je u četvrtak za stanovnike MZ Dragunja i Donja Obodnica u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

POSLJEDNJE DODANO