Tuzla servis – Dio naselja Orašje bez vode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Dio naselja Orašje bez vode zbog nestanka el. energije na pumpnoj stanici sa koje se snabdijeva vodom ovo naselje. U ostalim gradskim i prigradskim naseljima uredno snabdijevanje vodom.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružena je 141 zdravstvena usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 imala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u naseljima Kula i Mejdan. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/000-522 i 061/918-934, ili putem e-maila: [email protected]
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Wizz Air zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli. Odluka će se primjenjivati do 01. juna 2020. godine.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – Administrativne prostorije na adresi Trg Stara tržnica bb, su otvorene za rad sa strankama od ponedjeljka do petka, od 07:30 do 14:00 sati. Prodaja parking karti se vrši u prostorijama Info centra, od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 12:00 sati.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u srijedu za uposlenike JKP “Centralno grijanje” Tuzla od 09:30 do 11:00 sati u prostorijama firme.
*** TE “Tuzla” ima obavezu ispitivanja sigurnosnih ventila na Bloku 5 i obavještava građane lokalnih mjesnih zajednica da će dana 26.05.2020. godine dolaziti do kratkotrajnih intervala narušavanja ambijentalne buke.