Tuzla servis – Gornji i Donji Mosnik danas bez vode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

*** VODOVOD – Uredno snabdijevanje vodom u svim gradskim i prigradskim naseljima. Do prekida u vodosnabdijevanju od 08:00 do 15:00

sati zbog najavljenih radova doći će danas u naseljima Donji i Gornji Mosnik, te ulicama: Mušinac, Envera Šiljka, Vikaljska, Gine

Herman, Crvene njive, jedan dio ulice Zlatana Mešića i dio ulice Amalije Lebeničnik.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 11 puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodile su

se dvije saobraćajne nesreće.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 126 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je šest intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Zbog kompleksne epidemiološke situacije, a u cilju zaštite građana, uposlenici JKP Komunalac d.o.o. Tuzla

vršit će pojačano čišćenje, pranje i dezinfekciju ulica.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Wizz Air zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli. Odluka će se primjenjivati do 30. aprila 2020. godine.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođeno je 11 beba, sedam djevojčica i četiri dječaka.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Zaključno sa 19. aprilom stekli su se uslovi za završetak sezone grijanja 2019/2020. na području Tuzle. U narednom periodu Centralno grijanje d.d. Tuzla vršit će hidrauličko ispitivanje na sistemu daljinskog grijanja uz redukovanu isporuku toplotne energije za stambene objekte i objekte UKC-a Tuzla, Doma zdravlja i Doma penzionera.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – Administrativne prostorije na adresi Trg Stara tržnica bb, su otvorene za rad sa strankama od ponedjeljka do petka, od 07:30 do 14:00 sati. Prodaja parking karti se vrši u prostorijama Info centra, od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 12:00 sati.
***JP Elektroprivreda BiH – Upozorava se stanovništvo BiH sa posebnim akcentom na penzionere na pojavu osoba koje se, koristeći uniforme kompanije, lažno predstavljaju kao inkasanti JP Elektroprivreda BiH, te na temelju toga na terenu vrše naplatu računa za električnu energiju.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi stanovništvo TK će se moći odazvati od ponedjeljka do petka u terminu od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.