Tuzla servis – I dalje redukcija vode u naseljima Marina Glava i Mramor

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – U naseljima Marina Glava i Mramor u narednom periodu bit će uvedena redukcija vode poprincipu da će svaki drugi dan imati uredno vodosnabdijevanje. Ovakav režim bit će nastavljen dootklanjanja kvarova u pomenutim naseljima. Ostala gradska i prigradska naselja imaju urednovodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je devet krivičnihdjela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružena je 201 zdravstvena usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je triintervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenjauz kašnjenja do 15 minuta na pojedinim letovima.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 13beba, šest dječaka i sedam djevojčica.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblastizaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Poliklinika za transfuziologiju UKC Tuzla organizuje 01.08.2019. godine od 09do 12 sati akciju dobrovoljnog darivanja krvi za MZ Rainci, Tojšići i Donje Vukovije, a akcija ćebiti provedena u Medžlisu Islamske zajednice Kalesija.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperaturavode u drugom jezeru 26°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 25°C, salinitet 35g/l, temperatura vode na slapovima 24°C, salinitet 34 g/l.