Tuzla servis – Naselja Marina Glava i Mramor i dalje imaju redukciju vode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – U naseljima Marina Glava i Mramor u narednom periodu bit će uvedena redukcija vodosnabdijevanja po principu da će svaki drugi dan imati uredno vodosnabdijevanje. Ovakav režim bit će nastavljen do otklanjanja kvarova u pomenutim naseljima. Ostala gradska i prigradska naselja imaju uredno vodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je 11 krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 215 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja uz kašnjenja do 10 minuta na pojedinim letovima.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 11 beba, sedam dječaka i četiri djevojčice.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Poliklinika za transfuziologiju UKC Tuzla organizuje 31.07.2019. godine akciju dobrovoljnog darivanja krvi za uposlenike Fabrike Cementa Lukavac u periodu od 08 do 10 sati, a akcija će biti provedena u prostorijama firme.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 26°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u drugom jezeru 26°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u trećem jezeru 25°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode na slapovima 23°C, salinitet 34 gr/l.