Tuzla servis – Naselja Mramor i Dobrnja danas bez vode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Naselja Mramor i Dobrnja koji su od 23.07.2019 na 24-satnom režimu vodosnabdijevanja kao i sva ostala naselja koja se snabdijevaju vodom iz rezervoara Razinoge imati će zastoj u vodosnabdijevanju 07.08.2019. godine od 08:00 do 16:00 sati, zbog radova na cjevovodu bunara. Ostala gradska i prigradska naselja imaju uredno vodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen jednom, evidentirano je osam krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružena je 191 zdravstvena usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je šest intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja, uz kašnjenja od oko sat vremena na pojedinim letovima.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 11 beba, pet dječaka i šest djevojčica.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Poliklinika za transfuziologiju UKC Tuzla 07.08.2019. godine organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi za stanovništvo MZ Dobrnja, a akcija će biti provedena u Poliklinici za transfuziologiju od 08 do 15 sati.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 26°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u drugom jezeru 26°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 25°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode na slapovima 23°C, salinitet 34 g/l.