Tuzla servis: Očekuju se prekidi u vodosnabdijevanju

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

*** VODOVOD – Uredno snabdijevanje vodom u svim gradskim i prigradskim naseljima. Očekuju se prekidi u vodosnabdijevanju zbog planiranih radova u privrednim subjektima Mlin i pekara Ljubače, Termoglas Živinice, a bez vode će biti i stambeni objekti u blizini ovih subjekata.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen dva puta, evidentirana su četiri krivična djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 176 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja uz kašnjenja do 30 minuta na pojedinim letovima.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 13 beba, šest dječaka i sedam djevojčica.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju
UKC-a Tuzla.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 24°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u drugom jezeru 24°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u trećem jezeru 24°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode na slapovima 20 °C, salinitet 34 gr/l.