20 C
Tuzla
01.12.2023.

Tuzla servis – Pasci bez vode zbog kvara

*** VODOVOD – Naselja Pasci, Par Selo i Markelići bez vodosnabdijevanja zbog kvara na cjevovodu. Otklanjanje kvara očekuje se danas u poslijepodnevnim satima. Uredno vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen dva puta, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružena je 271 zdravstvena usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada u protekla 24 sata imalaje tri intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Svaki posljednji vikend u mjesecu biti će postavljeni narandžasti kontejneri i odvoziti će se kabasti otpad. Prvi narandžasti vikend je od 28. do 30. januara 2022. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 07.02.2022. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Centar, Novi Grad 1 i 2 i Stari Grad. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected].
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, šest djevojčica i dva dječaka. U privatnim porodilištima u posljednja 24 sata rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna isporuka toplinske energije.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je danas za uposlenike Centralng grijanja d.d. Tuzla od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi odlazni i dolazni letovi odvijaju se prema planu letenja.

Vezane vijesti

TUZLA