Tuzla servis – Pasci i Rudarska ulica bez vode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje gradskih i prigradskih naselja. Naselje Pasci – Smajići, Divkovići i Ravna Trešnja u utorak će imati prekid u vodosnabdijevanju zbog radova na pumpnoj stanici. Doći će do obustave vodosnabdijevanja i u Rudarskoj ulici u periodu od 8 sati pa do okončanja radova na cjevovodu.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 189 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je pet intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Od 16.11.2020. do 27.11.2020. godine planiran je pregled i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Batva, Tušanj, Solana i Kreka. Građani mogu zakazati termin na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e- maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna isporuka toplinske energije.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – U narednom periodu, a do okončanja radova na izmještanju elektronaponskih kablova, dolazit će do prekida u radu javne rasvjete na području koje gravitira raskrsnici magistralnog puta M-18 sa ulicama Zvonka Cerića, Husinske bune i Husinske partizanske čete.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana za studente i uposlenike Filozofskog i Pravnog fakulteta, te akademije dramskih umjetnosti od 23. do 27. novembra, kao i za Omladinski resursni centar danas u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 11 sati.