12.8 C
Tuzla
28.05.2022.

Tuzla servis – Pasci, Petrovice, Par Selo i Markelići bez vodosnabdijevanja

*** VODOVOD – Naselja Pasci, Petrovice, Par Selo i Markelići su bez vodosnabdijevanja zbog kvara na cjevovodu. Planirana je obustava vodosnabdijevanja u ulici Albina Herljevića u periodu od 8 do 13 sati danas, zbog zamjene vodomjera. U ostalim gradskim i prigradskim naseljima isporuka vode je uredna.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 209 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je četiri intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 23.08.2021. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Slatina, Tušanj i Batva. Građani mogu zakazati termin na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je danas za stanovnike Gradačca u prostorijama Crvenog križa Gradačac od 10 do 13 sati.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.
*** ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO TK – Online prijavu za vakcinaciju protiv Covid-19 možete popuniti na web stranici vakcine-tk.ezoblak.net.

POSLJEDNJE DODANO