12.8 C
Tuzla
07.07.2022.

Tuzla servis – Planirane obustave vodosnabdijevanja

*** VODOVOD – Dio ulice Brdo Čikma bez vodosnabdijevanja radi kvara na cjevovodu. Otklanjanje kvara u toku dana. Planirane obustave: Zbog radova na pumpnom postrojenju bez vodosnabdijevanja će biti naselja: Pasci (Gornji i Donji), Markelići i Par Selo u periodu od 7 sati do završetka radova. Zbog sanacije kvara na cjevovodu doći će do otežanog odvijanja saobraćaja u ulici Envera Šiljka u periodu od 8 sati pa do završetka radova.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružena je 161 zdravstvena usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla u protekla 24 sata imala je četiri tehničke intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se prema ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 06.06.2022. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Kula, Mosnik, Mejdan i Jala. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla nije bilo porođaja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je danas za stanovnike MZ Brčanska Malta i Solina od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO