25 C
Tuzla
04.07.2022.

Tuzla servis – Pojedina naselja u zapadnom i istočnom dijelu grada bez vode

*** VODOVOD – Naselje Sepetari, Slavinovići, ulica Slavinovičkog Odreda i dio ulice Goste Lazarević bez vodosnabdijevanja zbog izvođenja radova na cjevovodu. Visinske zone zapadnog dijela grada bez vode zbog rješavanja problema zraka u sistemu vodosnabdijevanja, sanacija u toku dana. Uredno vodosnabdijevanje svih ostalih gradskih i prigradskih naselja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 185 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu tehičku intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća na području Grada Tuzla u ljetnom periodu vršiti će se od 06:00 sati.
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle nije bilo porođaja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je danas za stanovnike MZ Husino i Kiseljak od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla, te u Živinicama u Osnovnoj školi Šerići u periodu od 9:30 do 11:30 sati.
*** PANNONICA – Podaci za 21.06.2022. u 08:00: Temperatura vode u sva tri jezera iznosila je 26,5°C, salinitet 35g/l.

POSLJEDNJE DODANO