20 C
Tuzla
15.07.2024.

Tuzla servis – Povremeni prekidi u vodosnabdijevanju na nekoliko lokacija

*** VODOVOD – Vodosnabdijevanje područja Grada Tuzla je uredno sa povremenim prekidimao za naselja koje se snabdijevaju iz sljedećih rezervoara: Husino, Kiseljak, Gornja Tuzla, Vasići i Požarnica. Također će dolaziti i do povremenih prekida u vodosnabdijevanju centralnog dijela Grada Tuzla, kao i Istočnog, poslije Osnovne Škole “Slavinovići”. Do prekida u vodosnabdijevanju će dolaziti zbog radova.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je pet krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružena je 141 zdravstvena usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je četiri tehničke intervencije i jedno gašenje požara.
*** JKP KOMUNALAC – Od 24.08.2020. do 04.09.2020. godine planiran je pregled i čišćenje individualnih dimovodnih objekata u naseljima Dokanj, Breške, Gornja Obodnica i Donja Obodnica. Građani mogu zakazati termin na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected].
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođeno je šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – U narednom periodu, a do okončanja radova na izmješanju elektronaponskih kablova, dolazit će do prekida u radu javne rasvjete na području koje gravitira raskrsnici magistralnog puta M18 sa ulicama Zvonka Cerića, Husinske bune i Husinske partizanske čete.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u drugom jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode na slapovima 25°C, salinitet 35 g/l.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u četvrtak za stanovništvo, kao i zaposlenike u preduzećima na području općine Kladanj od 09:30 do 11:30 u Domu kulture.

Vezane vijesti

TUZLA