Tuzla servis – Redukcija vode u naseljima Mramor i Marina Glava

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Naselja Marina Glava i Mramor će u narednom periodu imati novi režim snabdijevanja vode. Ova naselja će imati vodu po principu 24 sata imaju, a 24 sata nemaju vodu. Ovakav režim će se zadržati dok se ne ustanove i ne otklone kvarovi, koji izazivaju prekide u vodosnabdijevanju u ovim naseljima. Ostala gradska i prigradska naselja imaju uredno snabdijevanje vodom.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen jednom, evidentirana su tri krivična djela, dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 188 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja uz kašnjenja do 10 minuta na pojedinim letovima.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 16 beba, šest dječaka i 10 djevojčica.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju
UKC-a Tuzla.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 28°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u drugom jezeru 28°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u trećem jezeru 26°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode na slapovima 25 °C, salinitet 34 gr/l.