26.7 C
Tuzla
11.08.2022.

Tuzla servis – Redukovana isporuka toplinske energije

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje u svim gradskim i prigradskim naseljima.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 183 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata nije imala intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 13.12.2021. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Brčanska Malta, Solina i Dokanj. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle nije bilo porođaja.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Isporuka toplinske energije je redukovana.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Krv možete darovati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla u periodu od 8 do 15 sati.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi odlazni i dolazni letovi odvijaju se prema planu letenja.
*** Ukoliko ste izloženi nasilju u porodici to možete prijaviti policiji na broj telefona 122. Policija ima Protokol o postupanju i načine da vas zaštiti izdavanjem zaštitnih mjera. Također možete se obratiti Udruženju Vive žene na broj telefona 035 224 – 310 i privremeno utočište potražiti u Sigurnoj kući. Nisi sama!

POSLJEDNJE DODANO