Tuzla servis – U Mramoru još na snazi redukcija u vodosnabdijevanju

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

*** VODOVOD – U naseljima Marina Glava i Mramor u narednom periodu bit će uvedena redukcija vode po principu da će svaki drugi dan imati uredno vodosnabdijevanje. Ovakav režim bit će nastavljen do otklanjanja kvarova u pomenutim naseljima. Ostala gradska i prigradska naselja imaju uredno vodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jedan puta, evidentirano je devet krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 227 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata omala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja uz kašnjenja od pet minuta na pojedinim letovima.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 10 dječaka i dvije djevojčice.

*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u drugom jezeru 26°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 25°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode na slapovima 24°C, salinitet 34 g/l.
*** Zbog radova na zamjeni opreme i pripremi za prelazak na HD emitovanje progrma TV SLON extra, dana 02.08.2019. godine (petak) u vremenu od 11 do 14 sati mogući su prekidi u emitovanju našeg programa.