Tuzla servis: U protekla 24 sata pruženo je 188 zdravstvenih usluga

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Vodosnabdijevanje u svim gradskim i prigradskim naseljima je uredno.JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla radi na redovnoj zamjeni vodomjera zbog čega može doći do povremenih prekida u vodosnabdijevanju u ulicama Muhameda Hevaije Uskufije, Albina i Franje Herljevića i Mirze Hadžimehmedovića.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je šest krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 188 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna isporuka toplinske energije.
*** JKP Komunalac – Odvoz komunalnog otpada u zimskom periodu odvijat će se redovno, uz izuzetak u visinskim zonama u kojima će se ovisno od situacije reducirati odvoz.
*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji darivanja krvi možete se odazvati svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati u prostorijama JZU UKC Tuzla.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.