Tuzla servis: U protekla 24 sata pruženo je 210 zdravstvenih usluga

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Za četvrtak su najavljene obustave u vodosnabdijevanju zbog radova u ulici Meše Selimovića, kao i u naselju Lipnica od 08 do 12 sati. Dio Mramora je i dalje bez vode zbog kvara, čije se otklanjanje očekuje tokom dana. U ostalim gradskim i prigradskim naseljima snabdijevanje vodom uredno.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je pet krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 210 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja.
*** PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 13 beba, četiri djevojčice i devet dječaka.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi i ljudskih dobara.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Poliklinika za transfuziologiju UKC-a Tuzla 04.07.2019. godine od 09:30 do 12:00 sati organizuje akciju darivanja krvi za stanovništvo mjesnih zajednica, zaposlene u preduzećima i ustanovama na području Gračanice, a akcija će se provesti u Bosanskom kulturnom centru Gračanica.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 28°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u drugom jezeru 28°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode u trećem jezeru 26°C, salinitet 35 gr/l, temperatura vode na slapovima 25 °C, salinitet 34 gr/l.