2.8 C
Tuzla
01.12.2022.

Tuzla servis – U protekla 24 sata u TK rođeno je osam beba

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje gradskih i prigradskih naselja. Naselja: Dobrnja, Čanići, Razinoge, Kišići, Marina Glava i dio naselja Ljepunice bez vodosnabdijevanja zbog kvara na bunarskom postrojenju. Obezbijeđene su cisterne sa pitkom vodom. Za sve informacije o lokacijama na kojima će se nalaziti cisterne obratit se rukovodiocu Fabrike vode Dobrnja (Miralem Delić).
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 186 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije tehničke intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća odvija se prema utvrđenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 24.10.2022. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Solina i Dokanj. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice. U privatnim porodilištima na području Tuzle nije bilo porođaja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna je isporuka toplotne energije.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

POSLJEDNJE DODANO