Tuzla servis – Vatrogasci gasili jedan požar u Rudarskoj ulici

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje svih gradskih i prigradskih naselja. Zbog radova ulica Ćazima Alića od broja 43 do broja 71 će biti blokirana do 02.07.2020. Preporuka je da se koriste obilaznice kroz ulice Stjepana Matijevića i Joševica.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je 10 krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 154 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu intrvenciju na gašenju požara u Rudarskoj ulici.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u mjesnim zajednicama Kreka i Solana u periodu od 29. juna do 10. jula. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/000-522 i 061/918-934, ili putem e-maila: [email protected]
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za uposlenike Pogon radionice Šićki Brod od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju.