Tuzla servis – Veći dio istočnog dijela grada bez vode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

*** VODOVOD – Bez vode su naselja S. Han, Talijani, Vasići, Sarajac, Stara Solana i dio Slavinovića, te ulice H. Mešića, M. Tešića i III Tuzlanske brigade zbog kvara na cjevovodu, sanacija u toku dana. Zbog najavljenih radova bez vode će biti ulice: II Krajiška, Kojšino, Kozlovac i Borić od 08:00 do 12:00 sati, te od 08:00 do završetka radova ulice: Šabana Zahirovića, I Tuzlanske brigade i Dedino Brdo.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen jednom, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 140 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 imala je jednu tehničku intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u naseljima Kula i Mejdan. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/000- 522 i 061/918-934, ili putem e-maila: [email protected]
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Podaci nisu dostupni.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – Administrativne prostorije na adresi Trg Stara tržnica bb, su otvorene za rad sa strankama od ponedjeljka do petka, od 07:30 do 14:00 sati. Prodaja parking karti se vrši u prostorijama Info centra, od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 12:00 sati.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana u srijedu za stanovnike MZ Brčanska Malta i Solina u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 08:00 do 15:00 sati .