Tuzla: Sinoć izbila tučnjava između osam migranata, jedan teže povrijeđen

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Jedan migrant sinoć je u tučnjavi zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju u UKC-u Tuzla.

Naime, sinoć je u blizini Autobuske stanice Tuzla izbila je tučnjava između osam migranata u kojoj su povrijeđena dva.

Jedan migrant zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju u UKC-u Tuzla, dok se o stepenu  povreda za drugog migranta ljekari nisu izjasnili, ali je otpušten sa UKC-a. Povrede su kako nam je kazao dežurni operativni u MUP-u TK nanijete oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem.

Kako je za RTV Slon potvrđeno iz MUP-a TK od dežurnog operativnog, ovaj slučaj se tretira kao krivično djelo nanošenja težih tjelesnih povreda, a ne kao pokušaj ubistva.

“Mi ne raspolažemo naročito nekim velikim informacijama jer imamo otežanu komunikaciju sa svjedocima i osumnjičenima, budući da su oni po svemu sudeći pakistanski državljani. Što se tiče kvalifikacije krivičnog djela, tačno je da je došlo do sukoba između migranata gdje je upotrijebljen nož. Jedna osoba je puštena sa liječenja i ima blažu ubodnu ranu u predjelu stomaka, jedna osoba je operisana, koliko znamo, ali detalje o njenom povrjeđivanju nemamo jer UKC Tuzla odbija da nam da podatke do ponedjeljka dok ne protokolišu naš zahtjev. Tako da mi ne možemo jasnije se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, jer ne znamo kakva je priroda povrede kod drugog oštećenog” – kazao je Dalibor Bingas, tužilac Tužilaštva TK.

Uviđaj su obavili službenici OKP PU Tuzla.

Osumnjičeni su privedeni i nad njima u toku dana trebala biti izvršena kriminalistička obrada.