1 C
Tuzla
06.12.2022.

Tuzla spremna za praznike: Postavljen umjetni bor, uskoro i nove zimske atrakcije

Iako nas toplo vrijeme još uvijek ne napušta, pripreme za novogodišnje praznike polako počinju. Sa pripremama i ukrašavanjem grada počeli su i radnici JKP ”Saobraćaj i komunikacije” Tuzla. Ove godine će grad biti ukrašen nešto više nego prethodnih godina.

”Tu će biti svjetleća fontana koja je bila i ranijih godina, sada je trenutno na doradi i uređenju. Imamo i jednu kupolu prečnika 5m, ukrasna, sa svjetlećim lampicama koja će biti zanimljiva za otvaranje zimskog grada”, kazao jeNedžad Malikić, direktor JKP ”Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Umjesto dosadašnje jelke, Trg slobode će ove godine krasiti umjetni bor koji je visok skoro 13 metara. Bor će biti okićen sa 250 različitih kuglica i sa čak hiljadu svjetlećih lampica.

”To će biti jedna atrakcija i svi oni koji budu dolazili u grad, a naravno i naši sugrađani, imat će mjesto za fotografisanje, te će tako moći poslati jednu lijepu sliku iz našeg grada”, kaže Malikić.

Osim Trga slobode, bit će okićen i ostatak grada. Po prvi put, jelka će biti postavljena i u blizini kina Centar.

”Mi smo ovdje prethodnih godina imali jelku, a nakon što smo dobili ovaj bor, jelku ćemo sada gore prebacit kod bivšeg kina Centar kod kipova Ismeta i Meše. Uredit ćemo i Centralni gradski park. Očekujemo da će ove godine biti najbolje ukrašen”, kazao je Malikić.

U narednom periodu na Trgu slobode će biti postavljene i kućice u kojima će građani i turisti moći kupiti hranu, piće, ali i druge proizvode. Kućice će biti dio manifestacije ”Zima u Tuzli”, u okviru koje će i ove godine biti pripremljeni različiti kulturno-zabavni sadržaji.

POSLJEDNJE DODANO