Tuzla: Sutra radionica „Unaprjeđenje dobrovoljnog darivanja krvi“

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Crveni križ grada Tuzla organizuje Radionicu za animatore akcija dobrovoljnog darivanje krvi na području grada Tuzla pod nazivom „Unaprjeđenje dobrovoljnog darivanja krvi u gradu Tuzla“.

Na radionici se očekuje učešće predstavnika iz Službe Civilne zaštite grada Tuzla, srednjih škola sa područja grada Tuzla, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Poliklinike za transfuziologiju, Vlade Tuzlanskog kantona, nekoliko privrednih društava koji organizovano daruju krv, Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Tuzlanskog kantona, a sve sa ciljem unaprjeđenja promocije dobrovoljnog davalaštva krvi na području grada Tuzle.

Nažalost, svakodnevno svjedočimo apelima u kojima se navodi da su potrebni davaoci krvi za liječenje velikog broja osoba, posebno djece, s toga želimo da  na ovoj radionici pronađemo bolje načine za animiranje građana za dobrovoljno darivanje krvi, a sve sa ciljem da krv čeka pacijenta a ne obratno.

Radionica se održava 20.12.2019. godine sa početkom u 12.00 sati u prostorijama Crvenog križa/krsta grada Tuzla u ulici Džafer Mahala broj 15.