0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Tuzlanka Murta Busuladžić proslavila 102 rođendan

„Nikad nisam bolesna bila, nikad lijekove nisam trošila, hvala Bogu!” Ovako svoju priču počinje Murta Busuladžić koja je jučer napunila 102 godine. Najstarija je članica Crvenog križa Tuzla, čiji volonteri su je obradovali za rođendan, a nije krila radost zbog dolaska volontera i ekipe naše medijske kuće.

“Imali smo priliku da se uvjerimo da je ona zbog prirodnog procesa u stanju u kojem jeste, ai inače radi se o jednoj zdravoj starici koja je dobrog zdravlja i mentalnog zdravlja kojoj naši njegovatelji dolaze tri puta u sedmici i to od 2017. godine i stalno su uz nju i pomažu joj“ rekao je Sead Hasić, sekretar Crvenog križa Tuzla.

Iako je zvanično u Knjigu rođenih upisana 1920. godine, njen sin tvrdi kako je i starija. I danas, u poznim godinama, često čita svetu knjigu Kur’ an, te se skoro svakog momenta zahvaljuje Bogu na svemu što joj je dao. U svom životnom vijeku koje se skoro svima čini nedostižnim, sjeća se mnogih stvari.

„Sjećam se dosta lijepih dana, a bogami ovo ne valja ništa, Ovo ništa ne valja. Samo ovo vrijeme je  strašno vrijeme, u svom životu, koliko mi je 102 godine, nikada lošije nije bilo“ dodala je Murta Busuladžić.

Danas Murta živi u svom stanu, a brigu o njoj vodi sin. Za rođendan je od volontera dobila tortu uz želje da još dugo godina bude zdrava i vesela. Iste želje, ako ne i veće iz Murtinog srca upućene su i nama.

„Hvala vam lijepo, bog vam dao zdravlja i svako dobro,Svako dobro vam želim, žellim zdravlje i život.“ završava Murta Busuladžić.

 

Vezane vijesti

TUZLA