Tuzlanska Dimnjačarska služba ovih dana ima pune ruke posla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

JKP „Komunalac“ Tuzla od maja ove godine i zvanično je započelo pružanje Dimnjačarskih usluga. Iako je i ranije bilo priče o ovoj službi u našem gradu, na njenu realizaciju dugo se čekalo, jer je zanimanje dimnjačara deficitarno zanimanje u BiH, tako da su iz ovog preduzeća prvenstveno morali školovati kadar, potom nabaviti opremu i obezbijediti finansijska sredstva za početak rada ove službe, što se i desilo u maju.

Na području grada Tuzla trenutno je više od 20 hiljada individualnih stambenih objekata sa ložištima, i isto toliko porodica, ako ne i više, koji se tokom zimskog perioda griju na čvrsto gorivo, ugalj i drva. Ovo je zasigurno jedan od razloga zašto je JKP “Komunalac” Tuzla kao dodatnu djelatnost na usluzi svih građana Tuzle, pokrenuo i Dimnjačarsku službu.

„Dimnjačarske usluge vezane su za individualne stambene objekte, zajednička stanovanja,  pravna lica, sve one koji imaju peći, odžake, pravna lica koja se bave ugostiteljstvom, čišćenje roštilja i peći. Već sada Dimnjačarska služba ima veliki broj poziva, kako građana, tako i pravnih lica, što je i pokazalo da je Tuzli trebala jedna ovakva služba“, istakao je tokom gostovanja u programu Slon radija Admir Bećirović, direktor JKP „Komunalac“ Tuzla.

Bećirović je također podsjetio i na obavezu da po  Odluci o komunalnom redu, kako pravnih, tako i fizičkih lica da se po Zakonu treba vršiti čićenje objekata, jednom, a nekih dva puta tokom godine.

Cjenovnik Dimnjačarske službe Grada Tuzla nije skup, istakao je Bećirović, dodavši kako je cjenovnik prilagođen platežnoj moći građana i više je stimulativnog karaktera da građani sami sebi ne čiste, jer mogu izazvati požar, ali i fizičke povrede, tako da je isplativije da se taj posao prepusti stručnjacima iz ove oblasti. Za sada u Dimnjačarskoj službi rade dvije osobe, a u narednoj godini planirano je povećanje broja radnika, kao i obima posla ove službe.

Ukoliko su i vama potrebne usluge Dimnjačarske službe Grada Tuzla, možete ih kontaktirati putem brojeva telefona 061/ 918 – 934 i 062/ 000 – 522.