15 C
Tuzla
22.07.2024.

Tuzlanski Jarčevi idu na loptu čuvenom Javieru Savioli

Šampion BiH  FC „ Salines Tuzla City“ saznao je prvog protivnika u okviru UEFA Futsal  Champions Leauge 2020-2021. Riječ je o FC „ Encamp“ iz Andore koji će biti domaćin Jarčevima u knock-out fazi preliminarne runde.

Tuzlanski tim je među 46 ekipa koje će zaigrati u ovom prestižnom takmičenju. Preleminarno kolo počinje u novembru, a po završetku kruga, početkom decembra će biti izvlačenje 32 ekipe koje se plasiraju dalje . Drugo kolo će se igrati između 12. i 17. januara 2021. godine.

Andorski fudbalski klub osnovan je 1950. godine i najstariji je klub u toj zemlji te je osvojio brojne titule. Kada je u pitanju futsal tim kluba,  osvojili su  četiri puta Canut Cup i četiri puta Andorra Super Cupa. Ovaj prvak andorske lige posljednih šest godina predstavlja Andoru u UEFA Futsal Cupu.

Svakako, posebnu pažnju privlači činjenica da ekipu andorskog kluba predvodi poznati Javier Saviola koji je nekada igrao u  u River Plateu, Barceloni, Real Madridu, Sevilli, Malagi i Benfici.  Saviola se 2017. godine pridružio futsal klubu  sa kojim je osvojio tri titule prvaka Andore. U sezoni 2018/2019. Saviola je dao 60 golova u 13 utakmica i doveo klub do 10. uzastopne domaće titule i 13. u njihovoj povijesti. Kada je u pitanju protekla sezona  u kojoj je „ Encamp“ opet bio prvak države, Javier Saviola je odigrao 11 utakmica i postigao 46 golova.

Jarčevi će u utakmici protiv „ Encampa“ debitirati na evropskoj futsal sceni što je veliki uspjeh ali i izazov za klub koji se ojačao igračkim kadrom pred početak nove sezone Premijer futsal lige BiH koja je nedavno započela. Predstojeći period, domaći futsaleri iskoristit će za pripreme, analize protivničke ekipe te razradu taktike za ovaj veliki susret koji je na rasporedu između 24. i 29.  novembra 2020.godine.

 

Vezane vijesti

TUZLA