/VIDEO/Tuzlanski kanton neprofesionalan: Telefoni za informacije o korona virusu isključeni

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ukoliko sumnjate da ste zaraženi korona virusom ili imate bilo kakva pitanja za ovaj virus u svakom od Kantona u FBiH tačno su naznačeni brojevi na koje možete dobiti informacije. Liste za većinu Kantona sa dostupnim brojevima za informacije poduge su, za razliku od onih u Tuzlanskom kantonu.

Tako su zvanični brojevi za informacije o korona virusu u TK istaknuta tek dva broja: 035 368 411 je broj Centrale u Domu zdravlja Tuzla, dok je drugi broj uspostavio Krizni štab TK – 062 828 398 koji bi trebao biti dostupan građanima 24 sata, svaki dan u sedmici. Tako je barem rečeno u Vladi TK. No, ukoliko pozovete ovaj broj javit će vam se govorna pošta jer telefon je isključen. To je možda samo jedan od razloga zašto zabrinuti građani umjesto Krizni štab i profesionalce pozivaju nas novinare.

S druge strane, ako pozovete Dom zdravlja Tuzla na istaknuti broj, javit će vam se samo ako ste uporni.  Zabrinjava činjenica da svi zainteresovani za više informacija o ovom virusu, ali i oni koji su se vratili s puta iz Italije ili bilo koje druge zemlje u kojoj su zabilježeni slučajevi zaraženih korona virusom imaju obavezu pozvati jedan od ova dva broja na koje se niko ne javlja. U prilogu ovoj tvrdnji je i video: