TZ PATROLA

TZ PATROLA

Ovosedmičnu emisiju ”Tuzlanska patrola”, izdanje za 24. maj snimali smo u blizini Jupitera, a na kakve sagovornike smo naišli i šta su bile teme razgovora, pogledajte u snimku emisije.

 

Pogledajte snimak nove emisije ”Tuzlanska patrola”. Naša ekipa patrolirala je u naselju Irac, a između ostalih donosimo lijepu i zanimljivu priču jednog nastavnika, koji se skrasio u Lipnici, gdje je zaradio mirovinu, ali upoznao i svoju prvu ljubav…

U prvom majskom izdanju Tuzlanske patrole naša ekipa je bila na Sjenjaku. Između ostalog otkrivamo, koliko ove sezone košta voće i povrće, te kolika je kupovna moć naših sugrađana. Pogledajte snimak emisije.

 

Pogledajte snimak ovosedmične emisije ”Tuzlanska patrola”. Zanimljive teme, zanimljivi sagovornici. Između ostalog razgovaramo i sa bračnim parom koji je obilježio petu deceniju zajedničkog života.

 

Pogledajte novo izdanje Tuzlanske patrole. Naša ekipa našla se u tuzlanskom naselju Slatina, a između ostalog razgovarali smo sa srednjoškolcima o zanimljivim i životnim temama. Ko su bili naši sagovornici i šta smo ih to pitali, te kakvi su njihovi odgovori, pogledajte u ovosedmičnom izdanju naše emisije.

 

Pogledajte snimak nove Tuzlanske patrole. Naša reporterska ekipa prošetala je ulicama grada. Krug smo završili u jednoj ljetnoj bašti u kojoj smo pronašli i više nego zanimljive sagovornike.

Ekipa Tuzlanske patrole na Velikoj pijaci u Tuzli.
Velika pijaca u Tuzli, mjesto je gdje svakodnevno možemo sresti različite osobe, sa zanimljivim životnim pričama. Upravo je Velika pijaca bila mjesto snimanja ovosedmične emisije. Naša ekipa popričala je sa kupcima, prodavcima, ali i slučanim prolaznicima. Pogledajte snimak emisije.

Ukoliko ste propustili pogledajte snimak ovosedmične Tuzlanske patrole.

 

U ovosedmičnoj emisiji Jelenko Bošnjaković je sagovornike pronašao u Centralnom gradskom parku, a budući da je u vrijeme snimanja emisije bio sunčan dan, veliki broj naših sugrađana odmor je pronašao baš na tom mjestu. Mladi i zaljubljeni parovi nisu se libili stati pred naše kamere i podijeliti neke svoje lijepe priče. Pogledajte snimak emisije.

 

Ekipa Tuzlanske patrole prošetala je od Parka kod Cipelića do Kapije i iskoristila lijepo vrijeme koje je tog dana preovladavalo u Tuzli. Uz sve to naišli smo na veoma zanimljive sagovornike. Koliko je tehnika napredovala i da li se danas kupuju nosači zvuka kao prije deset – petnaest godina? Koliko se sve to promijenilo? Ovo je samo jedna od tema o kojoj smo razgovarali sa našim sagovornicima. Pogledajte snimak.

 

Sport i mladi – Teme ovosedmične Tuzlanske patrole u programu TV Slon.
Zanimljive i opuštene teme, lagani razgovori i još zanimljiviji sagovornici očekuju vas i ovaj put u novom izdanju emisije. Jedna od tema o kojoj smo razgovarali sa našim sugrađanima je sport. Pitali smo vas između ostalog, koliko su mladi posvećeni sportu i koliko se bave sportskim aktivnostima? Pogledajte snimak.

 

Naselje Slatina ove sedmice je bilo mjesto snimanja još jedne ”Tuzlanske patrole”.
Aktuelne, zanimljive i životne priče zabilježene su na dan snimanja emisije a šta naši sugrađani misle o određenim temama pogledajte u Tuzlanskoj patroli uz Jelenka Bošnjakovića. Pogledajte snimak emisije.

 

Ove sedmice ekipa Tuzlanske patrole se našla u naselju Bulevar, a tema emisije tiče se obrazovanja i slobodnih aktivnosti. Koliko mladi danas čitaju knjige, i da li je ubrzani stil života na neki način pokvario sve čari i užitak koji donosi dobra knjiga? Odgovore na ova, ali i druga pitanja vezana za navedenu tematiku potražite u novoj Tuzlanskoj patroli. Pogledajte snimak emisije.

 

Pogledajte snimak nove Tuzlanske patrole i opustite se uz zanimljive sadržaje i razgovore sa našim sugrađanima. Ove sedmice naišli smo na zanimljive sagovornike u tuzlanskom naselju Stupine, a saznajte između ostalog kako je to kada se neko bavi inovacijama gotovo cijeli život i koristi li ih u svakodnevnici.

 

Pogledajte snimak emisije Tuzlanska patrola. Ove sedmice smo, kao i svaki put prošetali ulicama našeg grada i opušteno razgovarali sa našim sugrađanima o raznim temama. Između ostalog, pogledajte šta nam je u razgovoru otkrio jedan tuzlanski fotograf. Može li se danas živjeti od fotografije, te koliko je to unosno zanimanje?

U ovosedmičnom izdanju emisije, ekipa je sagovornike potražila na potezu od Doma zdravlja do Skvera. Mikrofon smo prepustili studentima, koji su svoju sreću iz drugih gradova u BiH odlučili potražiti u Tuzli. Pogledajte snimak emisije.

 

Ove sedmice ekipa Tuzlanske patrole se pokušala ”zagrijati” i na klizalištu u centru grada. Većina naših sagovornika bili su studenti sa kojima smo razgovarali o životnim temama, kao i o očekivanjiima u 2017. godini. Pogledajte snimak emisije.

 

Pogledajte snimak prve ovogodišnje ”Tuzlanske patrole”. Ekipa emisije  se ove sedmice našla u samom srcu Tuzle. U epicentru svih dešavanja smo lako pronašli susretljive sagovornike koji su sa Jelenkom Bošnjakovićem, bez dlake na jeziku podijelili neka svoja razmišljanja. Pogledajte snimak.

 

Pogledajte snimak nove ”Tuzlanske patrole”. Naša reporterska ekipa ove sedmice je patrolirala u Novom naselju u Solini. I ovaj put sa nama su zanimljivi sagovornici, a prvi put smo se sreli i sa nekim ko učestvuje u street race trkama. Pogledajte snimak emisije.

 

Ukoliko ste propustili, pogledajte snimak emisije Tuzlanska patrola. U ovom izdanju emisije, naša ekipa se malo više pozabavila problematikom koja se veže za mlade ljude u našem gradu. Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli su nam ponudili svoja razmišljanja i odgovorili na pitanja, šta nakon studija, kakvi su im životni planovi, ali su nam iznijeli i stavove o životu i perspektivi mladih u Bosni i Hercegovini.

 

Pogledajte snimak emisije ”Tuzlanska patrola” i saznajte između ostalog, kako i od čega danas žive penzioneri. Emisiju smo snimali u tuzlanskom naselju Slatina i razgovarali sa tri naša sugrađanina. Koje teme razgovora pored navedene su preovladavale pogledajte u snimku.

 

U novom izdanju emisije ”Tuzlanska patrola” donosimo zanimljivu priču gitariste, razgovaramo sa djevojkom koja radi na poslovima usluživanja u jednom ugostiteljskom objektu, a saznajte i kako je danas na tržnici raditi kao urar.

Pogledajte snimak emisije.

 

Ukoliko ste propustili, pogledajte snimak ovosedmične emisije ”Tuzlanska patrola”.
Iako je novembar počeo sa niskim temperaturama, ekipa Tuzlanske patrole je izašla na ulice i pronašla tople ljudske priče među našim sugrađanima. Sa kime smo i o čemu razgovarali na Brčanskoj Malti pogledajte u novoj epizodi ove emisije.

Ovosedmični učesnici u snimanju emisije Tuzlanska patrola sa nama su se družili u gradskom jezgru Tuzle.

Ako vas zanima o čemu su pričali i šta su nam otkrili, pogledajte snimak emisije.

 

Novu sezonu emisije Tuzlanska patrola u programu TV Slon počinjemo iz naselja Mejdan, gdje smo posjetili Jesenji vašar.

Između ostalog saznali smo kako se pravi sladoled od ”staklene vune”, tradicionalna tanan halva i mnoge druge stvari…

Neki od posjetitelja i slučajni prolaznici bili su naši sagovornici i podijelili neka svoja razmišljanja sa nama.
Pogledajte snimak emisije.

 

Pogledajte snimak ovosedmične emisije Tuzlanska patrola. Emisija je snimana u tuzlanskom naselju Sjenjak, a više nego zanimljivi sagovornici razgovarali su sa našim Jelenkom Bošnjakovićem o zanimljivim temama i životnim pitanjima.

Poseban akcenat našeg reportera i sagovornika bio je na uspjesima tuzlanske Slobode u posljednjem periodu, plasmanu na evropsku scenu i drugoj finalnoj utakmici Kupa BiH.

Ove sedmice naš Jelenko Bošnjaković bio je u centru u Tuzle. Kada kažemo ”Kipovi u Tuzli” svi znamo na šta mislimo. Radni dan, ”špica” u kojoj se našlo najviše srednjoškolaca i studenata, koji su sa našom ekipom podijelili svoja razmišljanja i planove za budućnost… Pogledajte ovosedmičnu Tuzlansku patrolu.

Pogledajte još jednu Tuzlansku patrolu u programu TV Slon.
Odmorite se od svakodnevnice i pogledajte gdje je naša ekipa patrolirala, ko su im bili sagovornici, o kakvim temama su razgovrali te koga su uspjeli nasmijati…

Prošetali smo jednim od dijelova našeg grada i pronašli veoma zanimljive sagovornike. O čemu smo razgovarali i kakve informacije smo razmijenili sa našim sugrađanima pogledajte u novoj Tuzlanskoj patroli u programu TV Slon.

Pogledajmo zajedno u kojem dijelu gradu se zaustavio kolega Jelenko Bošnjaković, sa kime je razgovarao i koje su to teme ovosedmične emisije ”Tuzlanska patrola”.

Iako vremenske prilike na dan snimanja emisije našoj ekipi nisu išle u prilog, na kraju su se ipak snašli i donose vam dvadesetak minute zabave i razonode ukoliko odlučite pokloniti nam svoje povjerenje.

Vašoj pažnji preporučujemo opuštajuće minute programa TV Slon kroz još jednu Tuzlansku patrolu.

Ovosedmična Tuzlanska patrola snimana je u naselju Miladije, a ko je pravio društvu našem Jelenku Bošnjakoviću i o kojim temama je razgovarao sa susretljivim sagovornicima saznat ćete ukoliko budete uz nas.

Ovosedmičnu Tuzlansku patrolu snimali smo u tuzlanskom naselju Slavinovići, a ukoliko nam odlučite pokloniti svoje povjerenje i ovaj put, saznat ćete ko su bili naši sagovornici i o čemu smo pričali.

Opuštajuće teme, zanimljivi sagovornici, a određene minute smo posvetili i čuvenom mostu u ovom naselju… Zašto baš mostu, saznat ćete ukoliko nam poklonite svoje povjerenje. Pogledajte snimak emisije.

Pogledajte još jednu emisiju ”Tuzlanska patrola” koja će u vaše domove unijeti dozu razonode i opuštajuće motive. Kolega Jelen Bošnjaković ove sedmice vas vodi u Skojevsku ulicu, odnosno ulicu Armije BiH u Tuzli. Pogledajte ko mu je pravio društvo i o čemu je razgovarao sa našim sugrađanima. Zanimljive teme, još zanimljiviji sagovornici. U programu TV Slon, gledajte ”Tuzlansku patrolu” svake srijede iz nekog drugog dijela grada.

Pogledajte šta su nam rekli naše sugrađanke i sugrađani u ovosedmičnoj Tuzlanskoj patroli, a razgovarali smo o raznim životnim temama. Za razliku od prošle sedmice kada nas je pratila kiša, ovoga puta iskoristili smo sunčan dan i emisiju snimili u Gradskom parku u Tuzli. Zanimljive teme, još zanimljiviji sagovornici. U programu TV Slon, gledajte Tuzlansku patrolu svake srijede iz nekog drugog dijela grada.

Opustite se nakon napornog dana uz emisiju ”Tuzlanska patrola”. Kolega Jelen Bošnjaković patrolirao je u jednom od najprometnijih tuzlanskih naselja, ali budući da je temperatura zraka bila nešto niža i da je padala kiša, emisija je snimana u unutrašnjosti Tržnog centra na Brčanskoj Malti. I više nego zanimljivi sagovornici i tematika emisije, prožimaju se kroz dvadesetak minuta programske šeme TV Slon.

Ekipa emisije Tuzlanska patrola se ove sedmice našla u samom srcu Tuzle. Trg slobode je epicentar svih dešavanja tako da smo lako pronašli susretljive sagovornike koji su sa Jelenkom Bošnjakovićem, bez dlake na jeziku podijelili neka svoja razmišljanja. Pogledajte snimak emisije.

Šta je prvo nastalo? Gornja ili Donja Tuzla? To pitanje je baš odvelo ekipu Tuzlanske patrole upravo u Gornju Tuzlu, gdje smo zatekli više nego susretljive sagovornike koji su nam dali odgovor na ovo i na mnoga druga pitanja. Pogledajte snimak emisije:

Pogledajte još jednu emisiju ”Tuzlanska patrola”. Ovoga puta kolega Jelenko Bošnjaković patrolirao je na Brčanskoj Malti, a ko su bili njegovi sagovornici i šta su rekli za TV Slon saznat ćete ukoliko budete sa nama. U svakom slučaju zanimljivi sagovornici, doza humora i dobre zezancije očekuju vas i ovaj put.

Jedno od najvećih naselja u zapadnom dijelu grada svakako je tuzlansko naselje Irac. Pored prepoznatljivih sivih nebodera na Ircu imamo tržne centre, škole, stadion… Ekipa Tuzlanske patrole se uputila baš tamo i pronašla vise nego susretljive prolaznike koji su ionako lijep februarski dan učinili jos ljepšim sa svojim ozbiljnim, duhovitim i nadasve iskrenim odgovorima. Pogledajte snimak emisije.

Jedna od glavnih namirnica u domaćinstvima tokom zimskih dana je svakako krompir, no da li je bolji tuzlanski ili glamočki? Kako penzioneri žive dva dana pred isplatu penzija? Ove i još neke druge odgovore pronađite u prvom februarskom izdanju emisije ”Tuzlanska patrola” koja je ove sedmice snimana u tuzlanskom Sjenjak.

Kolega Jelen Bošnjaković ove sedmice vas vodi u naselje Slatina. Pogledajte ko mu je pravio društvo i o čemu je razgovarao sa našim sugrađanima. Zanimljive teme, još zanimljiviji sagovornici. U programu TV Slon, gledajte Tuzlansku patrolu svake srijede iz nekog drugog dijela grada.

Znamo da pripadnice ljepšeg spola vole sport. Neke od njih se i aktivno bave sa njim. Da li među njima ima i onih koje se aktivno bave fudbalom? Da li su društvene mreže prioritet u životima mladih osoba? Kako danas žive demobilisani borci Armije RBiH..? Odgovore smo pronašli kod Tržnog centra Robot u Tuzli, a šta kažu naši sugrađani pogledajte u devetoj epizodi Tuzlanske patrole.

 

I ove sedmice ekipa Tuzlanske patrole razmijenila je pokoju lijepu riječ sa našim sugrađanima. Prošetali smo Stupinama i pronašli veoma zanimljive sagovornike. O čemu smo razgovarali i kakve informacije smo razmijenili sa našim sugrađanima pogledajte u emisiji  koja je emitovana 20. januara 2016. godine u 21:30 sati.

Ni snijeg ni niske temperature zraka nisu spriječile ekipu Tuzlanske patrole da se protekle sedmice prošeta ulicama našeg grada i sazna od slučajnih prolaznika odgovore na jednostavna pitanja. Neke od njih smo pitali, kako su proveli novogodišnje praznike i šta očekuju od 2016. godine? Želja naših sugrađana su više penzije, plate, zaposlenje, nove ljubavi… Opušteno, vedro i začinjeno sa dozom zdravog humora .. Pogledajte snimak emisije emitovane 13. januara.

Emisija Tuzlanska patrola je snimana na tuzlanskom Korzu, a naši sugrađani, slučajni prolaznici proćaskali su sa kolegom Jelenkom Bošnjakovićem o opuštenim temama. Ko je sve učestvovao u snimanju Tuzlanske patrole  i šta kažu Tuzlaci o određenim temama saznat ćete ukoliko pogledate emisiju koja je snimana 29. decembra, a emitovana 06.01.2016. godine u programu TV Slon.

Kolega Jelen Bošnjaković bio je u tuzlanskom naselju Dokanj na Badnji dan. Poslušajte i pogledajte šta stanovnici Doknja kažu o životu i pripremama koje su prethodile najvećem katoličkom blagdanu. Tuzlanska patrola – Samo u programu TV Slon. Emisija emitovana 30. decembra 2015. godine.

Pogledajte snimak emisije ”Tuzlanska patrola” koja je emitovana u srijedu 23. decembra. Ove sedmice kolega Jelen Bošnjaković je patrolirao u tuzlanskom naselju Bulevar. Pogledajte i poslušajte šta kažu stanovnici Tuzle bez ustezanja i ograničenja. U ”Tuzlanskoj patroli” pričamo o običnim i životnim temama sa našim građanima na zanimljiv i neobičan način.

U trećoj emisiji ”TZ patrola” bili smo na Velikoj pijaci… U opuštenom neobaveznom razgovoru pogledajte i poslušajte, šta kažu pijačni prodavci, šta kupci…? Životne teme, opušteni razgovori, šta ih tišti, šta uveseljava…? Bilo je tu i slučajnih prolaznika sa zanimljivim anegdotama…

U drugoj emisiji ”Tuzlanska patrola” prošetali smo ulicama na Slatini, pred utakmicu koju su fudbaleri Slobode igrali protiv Slavije na stadionu Tušanj u subotu, 6. decmbra 2015. godine. Pogledajte, šta kažu navijači, igrači…

Zabavite se uz ”Tuzlansku patrolu” i učestvujte u stvaranju ovog televizijskog sadržaja. Razgovaramo sa običnim ljudima, konobarima, pekarima, vozačima, o svim životnim temama i pričamo o svim životnim poljima. U prvoj epizodi pogledajte šta su naši sugrađani rekli o životu, penzijama, borbi za život, mladima…