U 11. pokušaju prodata Muška voda na Konjuhu/VIDEO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Kompanija iz Sarajeva novi je vlasnik kompleksa “Muška voda” na planini Konjuh koja je prodata u jedanaestom pokušaju za više od milion i po konvertibilnih maraka.

“Prodate su kancelarije i kompleks, ostala je još gradska kafana i zemljište motela Bistro. Lično sam zadovoljan prodajom a i namjerom kupca da unaprijedi sadržaje i ponudu MUške vode”, kazao je Šahsudin Halilović, predsjednik Odbora povjerilaca Konjuh dd u stečaju.

Stečajni postupak otvoren je 2017. godine a prostire se na 76.680 metara kvadratnih od čega je 26000 kvadrata pod šumom. U okviru kompleksa nalaze se ski staza u dužini od 500 metara, stadion malih sportova, moguće je napraviti i kupalište gradnjom brane. Kompleks ima i vlastiti izvor vode, izgrađeni su hoteli, bungalovi, tereni za nogomet i mnogi drugi objekti. Pogledajte video u produkciji RTV Slon.

KOMPLEKS U KOJI SE ISPLATI ULOŽITI,

TURISTIČKO UGOSTITELJSKI KOMPLEKS U KOJI SE ISPLATI ULOŽITI.U samom srcu planine Konjuh nalazi se sportsko rekreativni centar „Muška voda“. Ovaj zaboravljeni planinski raj ponuđen je kupcima na prodaju .Cijena koja je nekada iznosila 3 miliona i 432 hiljade KM, sada iznosi tek 1,8 miliona KM.Za ovaj novac novi vlasnik ne kupuje tek hotelski kompleks, već i komad Zaštićenog pejzaža Konjuh.

Posted by Turisticka Zajednica Tuzlanskog Kantona on Srijeda, 22. August 2018.