-5 C
Tuzla
09.12.2023.

U-21 reprezentativci BiH poraženi u Skoplju

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Skoplju u prijateljskoj utakmici od Sjeverne Makedonije rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je Luan Abazi u 47. minutu utakmice.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Muhamed Šahinović, Tarik Kapetanović, Silvio Ilinković, Mihailo Trkulja, Aleksandar Kahvić, Saša Marjanović, Omar Beća, Enver Kulašin, Mladen Cvjetinović, Amar Tahrić, Luka Marjanac. Još su igrali: Nenad Nikić, Mustafa Šukilović, Dejan Popara, Tarik Ramić, Srđan Janjetović i Franko Sabljić.

Selektor Slobodan Starčević je nakon meča izjavio:

„U prvom poluvremenu Makedonija je igrala agresivnije i kvalitetnije, te su stvorili više prilika. Tek negdje oko dvadesete minute smo uspostavili ravnotežu i počeli da igramo. Možda smo bili previše impresionirani jer imamo puno igrača na prelasku iz juniorskog u seniorski fudbal, a na drugoj strani je bila ekipa koja već igra kvalifikacije. U drugom poluvremenu, nakon izmjena, utakmica je bila ravnopravna i mogu reći da smo pred kraj imali i bolje šanse. Možda smo mogli i da izjednačimo, ali kad se sve sabere i oduzme, protivnik je zasluženo pobijedio. Imamo dosta materijala za analizu i dosta prostora da kroz sutrašnji dan spremimo ekipu da odigra u nedjelju bolju utakmicu protiv Makedonije.“

Drugu prijateljsku utakmicu ove dvije selekcije odigraće prekosutra, 12. juna od 17:00 sati, takođe u Skoplju.

Vezane vijesti

TUZLA