U akciji ”Carmen” uhapšene dvije osobe: Nanesena šteta BiH oko 3,5 miliona...

U akciji ”Carmen” uhapšene dvije osobe: Nanesena šteta BiH oko 3,5 miliona KM

Objavio: -

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Istočnog Sarajeva uhapsili su dvije osobe i to Dragana Vukajlović, zaposlenika u Uredu za razmatranje žalbi BiH i Duška Lazarevića, odgovorne osoba u preduzeću ”Elektrounion” d.o.o. Istočno Sarajevo. Uhapšeni su u akciji kodnog naziva ”Carmen”.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH, zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti i to osumnjičeni Vukajlović, u svojstvu člana i izvjestioca Ureda za razmatranje žalbi, a osumnjičeni Lazarević kao odgovorna osoba preduzeća ”Elektrounion” d.o.o. Istočno Sarajevo, jer su omogućili da navedenom preduzeću bude isplaćena nezakonita odšteta od oko 3,5 miliona KM, čime je nanesena šteta budžetu BiH.

S obzirom na okolnosti izvršenja kaznenog djela, bit će ispitana i umiješanost drugih osoba u izvršenje navedenog kaznenog djela.

Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, navode iz Tužilaštva BiH.