11 C
Tuzla
10.12.2022.

U Behram-begovoj medresi održana manifestacija obilježavanja rođenja Poslanika a.s.

Centralna manifestacija obilježavanja rođenja Poslanika a.s. za Behram-begovu medresu održana je danas. Program su pripremili i izveli učenici ove škole, a gost predavač je bio Mensur ef. Husić. Manifestaciji su prisustvovali i učenici pet tuzlanskih srednjih škola i to Gimnazije ”Ismet Mujezinović”, Elektrotehničke, Ekonomske, Medicinske i Građevinsko-geodetske škole.

”Nastavljamo ono što smo počeli prije pandemije, prije tri godine, kada smo imali izuzetnu atmosferu povodom obilježavanja Mevluda rođenja Božijeg Poslanika. Drago mi je da tu radost dijelimo sa učenicima drugih srednjih škola”, naveo je Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese Tuzla

Učenici Behram-begove medrese, ali i ostalih škola, kroz nastavu na predmetu Vjeronauka ili Religija uče o Božijem Poslaniku. Današnja manifestacija je samo jedan od načina gdje dodatno mogu čuti o najvećem uzoru muslimana.

”I učestvovao sam dosta puta na ovakvim manifestacijama i drago mi je što se to dešava svake godine. Treba biti pouka da se organizuje više puta. Ovo je jedan jako lijep gest”, kaže Muamer Bojić, učenik Građevinsko-geodetske škole Tuzla.

Učenica Medicinske škole Tuzla Fatima Jašarević ističe da je do sada učestvovala u programima u Gornjoj Tuzli, međutim kako je starija, priliku za učešće u programu obilježavanja rođenja Poslanika a.s. daje mlađima.

”Trudim se ovako kada mogu putem škole da dođem i odamo čast i svaki put čujemo nešto novo povodom rođenja Poslanika”, rekla je Fatima.

U džematima i medžlisima Muftijstva tuzlanskog također su održane svečanosti obilježavanja rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s..

POSLJEDNJE DODANO