U BiH 1.589 novozaraženih, registrovana 35 smrtnih slučajeva

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Bosni i Hercegovini je u proteklom danu registrovano 1.589 slučajeva koronavirusa, u odnosu na jučer kada je zabilježeno 1.186 slučajeva zaraze korona virusom. Preminule su 35 osobe.

Kada je riječ o FBiH prijavljeno je 2.807 uzoraka, od kojih je 1.088 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Također, registrovano je pet smrtnih slučajeva.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 1045 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 417 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 224 muške i 193 ženske osobe, od kojih je 51 mlađe, 253 srednje i 113 osoba starije životne dobi.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 29 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 20 muških i devet ženskih osoba srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banja Luke, po dvije iz Gacka, Zvornika, Doboja, Teslića, Mrkonjić Grada i Trebinja i po jedno lice iz Bratunca, Nevesinja, Bijeljine, Modriče, Šamca, Dervente, Prijedora, Gradiške, Kotor Varoši, Laktaša, Vlasenice i Šekovića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 28.555 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 941 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 13.804 osobe, a testirane su ukupno 129.007 osobe.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 84 nova slučaja zaraze virusom korona.

U toku jučerašnjeg dana na Odjeljenju Neurologija je preminula pacijentkinja starije životne dobi.